despre cafea

Dacă tot e prima zi de după sesiune, am zis că e un moment bun să scriu aici despre combustibilul meu din această perioadă. Cum v-ați dat deja seama din titlu, n-o să mai lungesc prezentările și o să vă povestesc puțin despre relația dintre mine și cafea, urmând să citiți, cel mai probabil, un articol destul de împrăștiat.

Cred că relația asta a început timid prin clasa a 12-a, însă pe atunci eram foarte mare fană ness ( și acum mai beau, din când în când) și a devenit ceva serios de curând, mai ales din momentul în care mi-am cumparat KeepCup-ul. Dacă mă urmăriți pe insta probabil știți cănuța mea cu capac turcoaz pe care o car peste tot cu mine. Eu mi-am cumpărat-o de la First Coffee, cafenea pe care o frecventez în zilele când merg pe jos spre facultate, dar găsiți sigur și online, dacă vă interesează așa ceva.

Cel mai des cumpăr cafea de la “prietenii mei de la The Bus“, cum le spun eu, pe care i-am ochit într-o zi în drumul meu spre casă. M-au dat pe spate din prima, aveau o dubiță iar eu sunt înnebunită după ele. Există vreo combinație mai bună de atât? Am început să trec din ce în ce mai des pe la ei, uneori chiar zilnic, asta de pe vremea când era soare și comanda mea era de fiecare dată cafea tonică (când a venit frigul m-am dat și eu pe flat white, iar la ei este cel mai bun din câte am băut). Oamenii ăștia sunt foarte mișto și știu cum să te facă să te simți mai bine într-o zi în care lucrurile nu au mers atât de bine, de asta mă duc mereu cu drag la ei. I-am urmărit și pe la Neversea și SummerWell, doar sunt client fidel și nu aș fi ratat ocazia unei cafele super bune însoțită de un zâmbet.

Partea proastă e că pe ei nu îi găsesc până seara, așa că am fost nevoită să-mi găsesc și un plan B prin zonă. Am fost de câteva ori pe la cei de la Cafetăria Timpuri Noi, însă îmi era puțin peste mână să trec pe acolo (nu mă înțelegeți greșit, cafeaua era și la ei excelentă), apoi am avut norocul să se deschidă brutăria Grain Trip, unde am văzut eu că au și cafea, una super bună chiar!

Cum petrec ceva timp și pe la facultate, aveam nevoie de un loc de încredere și prin zona aia. L-am găsit destul de repede, este vorba de Fru Fru, de unde beau cafea cam o dată pe săptamână( ceea ce-mi amintește că am completat cardul lor de fidelitate și data viitoare am cafeaua din partea lor). De ceva vreme s-a deschis și un Cărturești la parterul facultății de arhitectură, am fost să testez cafeaua lor însă nu prea m-a dat pe spate( acum că mă gândesc la asta poate ar fi drăguț să le mai dau o șansă).

De când Valentin trece în drumul lui spre muncă pe la Eroilor, mergem destul de des pe la Two Minutes, pentru că o zi plină de cafea se cunoaște de dimineață.

Atunci când am chef de o plimbare, dau o fugă pe la Origo, Narcoffee Roasters sau M60, unde găsesc cea mai bună cafea tonică. Ah, apropo. Dacă nu știți la ce mă refer când spun “cafea tonică”, e vorba de combinația cafea + apă tonică, sau, cum îi spun eu, cel mai bun lucru din univers. Pe mine tata m-a inițiat în această artă și de atunci îmi fac singură acasă de câte ori am ocazia. 

De majoritatea locurilor știu de pe insta, așa că dacă aveți recomandări chiar vă rog să îmi scrieți, am o listă care așteaptă constant nume noi. 

Așadar, voi unde vă beți cafeaua?

One Comment

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *