despre sibiu

salut!

începem seria articolelor de pe blog cu un loc tare drag nouă. și fără să vă ținem în suspans (că oricum v-ați dat seama din titlu), vom vorbi despre sibiu. orașul sibiu.

am descoperit sibiul acum un an, în decembrie. ne cunoșteam de vreo 8 luni, eram împreună de vreo 4 și am zis să găsim un loc drăguț în care să stăm câteva zile înainte de a merge fiecare acasă de sărbători. șiiii a început căutarea. nu a durat mult până am găsit pe airbnb locul perfect. un apartament renovat și amenajat incredibil de bine, aproape de centrul turistic, într-o zonă liniștită și la un preț super ok. zis și făcut, în secunda următoare aveam confirmată rezervarea și începeam să ne facem planuri.

bineînțeles că nu a durat mult și balanțele din noi au început să se întrebe cum e mai bine să facem ba cu transportul, ba cu bagajele, ba cu ce vizităm, ba cu orice. ca idee, dacă trebuie să alegem o chestie și avem o singură variantă, fii sigur că noi tot o să stăm măcar 5 minute să ne gândim dacă e chiar ceea ce vrem. dar are și asta farmecul ei.

bun, cu ce mergem? mașină nu aveam, cu trenul ajungeam undeva după-amiază, cu avionul nu puteai ajunge din bucurești la sibiu decât dacă făceai o vizită scurtă prin viena (între timp au fost introduse zboruri directe). am găsit memento bus, ni s-a părut ok și am rămas la varianta asta.

am pornit dis-de-dimineață spre autogară, pe o vreme ploioasă de nici microbuzele nu ies din garaj, dar înarmați cu entuziasm și speranța că la sibiu o să ningă. nu ningea la sibiu, ningea pe valea oltului. drept urmare am petrecut ceva timp pe drum, motiv numai bun de făcut planuri. ce vizităm? tot ce prindem. ce mâncăm? aveam câteva idei de locuri de pe tripadvisor, plus căteva de la tatăl Ilenei.

am ajuns în cele din urmă în sibiu și am găsit destul de repejor apartamentul (trăiască google maps!). ne-am lămurit care e faza cu self check-in și apoi am petrecut vreo 10 minute plimbându-ne prin apartament și admirând toate detaliile și minunățiile care erau acolo. loc mai comod, călduros și decorat cu atâta bun gust nu mai văzusem până atunci. după ce am terminat de admirat, am trecut la datul cadourilor de crăciun (da, cu o săptămână înainte de crăciun, dar ni s-a părut un moment bun).

am ieșit să mâncăm într-un loc destul de aproape de noi, la pasaj. văd că acum sunt în renovare până pe 31 ianuarie, dar e un loc drăguț și decent pe care îl recomandăm. apoi bineînțeles că am luat la pas cele ”țânșpemii” de turnuri din sibiu, încât după o oră ne simțeam ca lance armstrong după turul franței. a meritat însă, priveliștea e nemaipomenită, chiar și pe întuneric.

o nouă zi, o nouă provocare. am început ziua cu un mic-dejun făcut în casă, suc de portocale și robin and the backstabbers pe fundal. dar cel mai important, cu fulgi de zăpadă. ningea în sfârșit. am luat la colindat piața mare și turnurile (da, încă o dată), am băut cafea de la nod pub și la prânz am aterizat la crama sibiul vechi.

locul ăsta e genial, de la localizare, la modul cum e amenajat, atitudinea angajaților și nu în ultimul rând, mâncarea. ah da, și răchia. recomandăm răchia (cu simț de răspundere).

apoi am mai pierdut vremea prin târgul de crăciun, ne-am luat câteva chestii, am fost la gară să luăm bilete (ne întorceam cu trenul) și pe seară am vrut să mergem la kulinarium. dar normal că nimeni nu se gândise că pe 18 decembrie, seara, în sibiu, ar trebui să faci și rezervare. altfel riști să nu ai unde intra. da, asta am pățit, așa că am ajuns în cele din urmă la cuptor.

 

a doua zi a început tot cu mic dejun făcut în casă și suc de portocale. am strâns bagajele, am mai lenevit un pic și apoi am eliberat apartamentul. am mai pierdut câteva ore la arhiva de cafea și ceai, apoi am pornit spre gară. am ajuns pe seară în bucurești și am încheiat vacanța așa cum se cuvine, la kfc. păi ce atâta răsfăț?

cam ăsta a fost primul nostru ”mini-concediu” în sibiu. am mai avut și anul acesta (2018) unul, dar despre el vorbim altă dată pentru că a fost un pic mai diferit. dar sibiu rămâne în continuare orașul nostru de suflet și ne vom întoarce acolo în fiecare an, la fel de entuziasmați.

care e orașul vostru preferat?

 

 

3 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *